Kontynuując wątek o likierach, podaję przepis na
likierek znacznie lepszy od figowego, wypróbowany (i wypity) przeze mnie
kilkakrotnie. Jeśli lubicie np. Malibu z mlekiem, to likierek ten z
całą pewnością Wam zasmakuje.
250g wiorkow kokosowych zalać 250 ml wódki i odstawić na 10 dni.
Następnie wiórki odcisnąć przez gazę. Do uzyskanej w ten sposób kokosowej wódki wlać puszkę mleka skondensowanego słodzonego. Można jeszcze dolać wódki, jeśli uznacie, że wyszło za słabe. Odstawić na parę dni, żeby się przegryzło i odstało.
Pyszne. Pyyyyyszne. Ach... Chyba pora nastawić kolejną porcję...
250g wiorkow kokosowych zalać 250 ml wódki i odstawić na 10 dni.
Następnie wiórki odcisnąć przez gazę. Do uzyskanej w ten sposób kokosowej wódki wlać puszkę mleka skondensowanego słodzonego. Można jeszcze dolać wódki, jeśli uznacie, że wyszło za słabe. Odstawić na parę dni, żeby się przegryzło i odstało.
Pyszne. Pyyyyyszne. Ach... Chyba pora nastawić kolejną porcję...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz